Chcete zvolit nový běžný či spořicí účet? Nechte se inspirovat výsledky soutěže Zlatá koruna 2018

 Business a Finance 
25. července 2018 10:09 / Komerční sdělení
📷
1 fotografie v galerii
Jaké finanční produkty v dnešní době jsou výhodné Shutterstock
Uvažujete o tom, že si zřídíte nový běžný, spořicí či podnikatelský účet? V tom případě se jistě podívejte na výsledky celorepublikové soutěže Zlatá koruna 2018, která se odehrála v rámci dvou sekcí: pro veřejnost a pro podnikatele. Nepříliš překvapivě se o prvenství dělí nízkonákladové banky, především pak mBank. A jak to konkrétně dopadlo?

Jaké finanční produkty jsou kvalitní?

Finanční trh je z hlediska klientů hlídaný, tj. klienti projevují zájem o vyjadřování svých preferencí. Cca 60 000 osob se pak zúčastnilo hlasování o celkem 484 finančních produktů napříč všemi kategoriemi. Pavel Doležal, ředitel tohoto projektu s názvem Zlatá koruna, který za většinou soutěží stojí, upozorňuje především na nevídanou popularitu menších hráčů na trhu, jimiž jsou především nízkonákladové banky, které se stále více dostávají do centra aktivního veřejného zájmu.

Ceny veřejnosti Zlaté koruny pro rok 2018 směřovaly na prvním místě k produktu mKonto, který nabízí mBank, na druhém místě k běžnému účtu Equa bank a na třetím místě k aplikaci MONETA Smart Banka, kterou nabízí MONETA Money Bank. Ceny podnikatelů Zlaté koruny 2018 byly uděleny produktu mKonto Business od mBank jako naprostému vítězi, na druhém místě pak produktu eMAX BUSINESS rovněž od mBank a na třetím místě podnikatelskému běžnému účtu Equa Bank.

Z uvedeného více než vyplývá, že je posilována pozice nízkonákladových bank, které nezatěžují klienty nadbytečnými poplatky a jsou z hlediska jejich potřeb velmi flexibilní. Jejich jedinou nevýhodou v praxi bývá nedostatek kamenných poboček, to však je kompenzováno rozsáhlou telefonickou i online komunikací včetně využívání dostupných nástrojů internetu.

Produkt mKonto

Zajímavou možnost, kterou lze využít a kterou doporučuje i většina osob hlasujících v soutěži Zlatá koruna, představuje například i účet zdarma mKonto. Jedná se o produkt, jehož zřízení a vedení není zatíženo poplatky, stejně tak nejsou zpoplatněné výběry z tuzemských bankomatů a ze zahraničních při výběru nad hranici 1 500 Kč. Stejně tak jsou realizovány zdarma všechny příchozí a odchozí platby v ČR včetně trvalých příkazů, inkas a SIPO plateb. Je tak možné tento produkt označit jako účet zdarma. K mKontu lze také zřídit až 4 spořicí účty eMax, 4 spořicí účty eMax Plus a mSpoření, dostupná je i možnost vkládat na účet hotovost s mKartou, což je platební karta k mKontu, prostřednictvím vkladových bankomatů rovněž zcela bez poplatků.

K účtu si je možné pořídit i mobilní aplikaci, jejíž ovládání je velmi jednoduché a intuitivní, a poradí si s ním skutečně každý. Klíčové ikony aplikace představují: „Platba“, „Obchodní místo“, „Bankomat“, „Skenovat QR kód“, „Provést platbu pro osobu nebo firmu“ a „Provést platbu na vlastní účet“. Běžnou agendu pomocí mobilní aplikace zvládne vyřídit úplně každý uživatel, podmínkou však je, že telefon musí mít v sobě zabudovaný fotoaparát, aby dokázal snímat QR kódy z faktur, a zároveň GPS lokalizátor, aby bylo možné provádět efektivní navigaci k nejbližšímu bankomatu či ke kamenné pobočce. Aplikaci lze stáhnout zdarma.

Účet eMax

Velmi zajímavou praktickou možností je i spořicí účet eMAX, kdy se skutečně jedná o spoření, které se vám dokáže přizpůsobit. Mezi jeho výhody patří automatické spoření pomocí trvalé platby, absence jakékoliv udané výše minimálního zůstatku, účet není zatížen poplatky za zřízení, vedení nebo zrušení účtu a existuje rovněž možnost zřídit a pojmenovat až 4 spořicí účty eMax podle cíle spoření. Dalším benefitem je pak i bezplatný měsíční elektronický výpis k účtu zdarma a také možnost získání platební karty k účtu.

Přejít k jiné bance není problém

Máte-li účet u konkrétní banky a uvažujete o změně, tak abyste získali výhodnější produkt, nemusí být tato změna v praxi žádným problémem. Nová banka bývá motivována s vámi spolupracovat, a tak na základě vašeho zplnomocnění vyřídí většinu administrativních úkonů spojených s přestupem sama. Na vás pak spočívá pouze rozhodnutí, zda vám dosavadní účet vyhovuje, či se domníváte, že změna je namístě a můžete touto změnou získat nové výhody, o které jste dosud byli ochuzeni.

Nejste-li si skutečnou výhodností favorizovaných finančních produktů jisti, můžete se obrátit na odborného finančního poradce či samostatně využít mnoha internetových srovnávačů a kalkulaček. Ty vám napomohou se v nabídce přehledněji zorientovat a vytvořit si vlastní nezávislé priority. Platí však podmínka, že je nutné využít vždy několika kalkulátorů najednou, aby bylo možné dosáhnout objektivního výsledku. Využívejte pak pouze kalkulátory, které jsou umístěny na oficiálních webech bankovních institucí či na odborných a kvalitních portálech specializujících se dlouhodobě na finanční témata.

S přihlédnutím k výsledkům soutěže Zlatá koruna i k informacím získaným na základě využívání online srovnávačů jistě zrealizujete změnu k lepšímu ve vašich soukromých financích.

— komerční sdělení
Komerční sdělení
Toto jsou komerční sdělení. Redakce inStory.cz neovlivňuje jejich obsah ani není jejich autorem.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve