Sušičky potravin aneb skvělý způsob, jak konzervovat potraviny
Použití sušičky
Sušičky potravin jsou s velkou oblibou využívány zejména pro sušení ovoce. Ať už se jedná o obyčejné křížaly nebo si chcete nasušit něco exotičtějšího. Jestliže si však domů sušičku na ovoce pořídíte, můžete ji využít i jinak. Mnohdy je využívána hlavně v houbařské sezóně, kdy si v ní velmi komfortně můžete nasušit velké množství hub během krátkého času, a to s jistotou, že jsou houby kvalitně usušené. Kromě toho si však můžete také vyzkoušet sušení masa nebo vlastních bylinek. Zkrátka je sušička na ovoce opravdu multifunkční.
Jak vybrat sušičku?
Velmi důležitou vlastností sušičky je její kapacita. Nejčastěji obsahuje 5 až 6 plat, což je zcela dostačující pro běžné domácí sušení. Jestliže však vlastníte zahrádku nebo rádi houbaříte, pak možná oceníte sušičku s větší kapacitou, abyste zvládli veškerou úrodu zpracovat. V takovém případě vybírejte raději sušičky potravin s 7 až 10 patry. Pokud byste sháněli něco ještě většího, koupit si můžete i variantu s 15 a více síty. Ta už se však spíše hodí do velkých profesionálních provozů.
Užitečné funkce
Je dobré vědět, co se vám při sušení může hodit. Některé sušičky totiž nabízejí funkci regulaci teploty. To je nezbytné, pokud se chystáte sušit různé potraviny, jelikož pro správné usušení si každé jídlo žádá jinou teplotu. Kromě toho se vám může hodit také časovač, u něhož máte přesnou kontrolu nad tím, jak proces sušení probíhá. Pozor si dejte na hlučnost tohoto spotřebiče, mnohdy je totiž v provozu dlouho i přes noc, a tak je důležité, aby byl tichý.
Sušení potravin je skvělý způsob, jak zpracovat různé druhy jídla. Díky sušičce získáte skvěle připravené plátky, ať už se bude jednat o ovoce, houby či maso.