Vařte zdravě, snadno, rychle, a hlavně bez zbytečných sacharidů
A rozhodně nečekejte žádné nudné pokrmy. Právě naopak! Připravili jsme si pro vás oblíbené pokrmy z italské, americké a asijské kuchyně, které miluje snad každý z nás, a které lze připravit jednoduše, rychle a hlavně zdravě!
Těstoviny bez sacharidů
Milujete těstoviny na všechny způsoby, ale kvůli vysokému obsahu sacharidů se jejich konzumaci snažíte omezit, čímž ale trpíte, protože co je lepšího než pasta s rajčaty, sýrem, čerstvou bazalkou, sýrovou omáčkou, brokolicí, mořskými plody a spoustou dalších věcí?
Přestaňte se trápit a připravte si bezsacharidové těstoviny. Chutnají úplně stejně jako klasické těstoviny, ale postrádají sacharidy, chemii a glutamáty, a navíc i lepek. Tudíž si na nich pochutnáte stejně jako na běžných těstovinách, a navíc ještě zdravěji. Vyzkoušet k bezsacharidovým těstovinám můžete například sýrovou omáčku s brokolicí.
Nízkosacharidové rizoto
U italské kuchyně ještě chvíli zůstaneme, protože je výtečná – a pokrmy z tohoto slunného státu jsou vždy připravovány z čerstvých surovin. Láká vás připravit si například domácí rizoto bez sacharidů? Žádný problém. Jen místo klasické rýže použijte speciální těstoviny ve tvaru rýže, které jsou nadopovány bílkovinami a ve vroucí vodě jsou za 10 minut hotové.
Během doby, kdy se budou těstoviny vařit, si můžete na oleji osmahnout cuketu nakrájenou na kousky, posolit, přidat nadrcený česnek, rajčatovou omáčku a na kousky nakrájené olivy. Vznikne vám výtečná rajčatová omáčka, do které přidáte uvařené těstoviny, promícháte a máte zdravý, výživný a delikátní pokrm.
Zdravé hranolky snadno a rychle
Dalším pokrmem, který vám přidává kila navíc, protože je tvořen hlavně sacharidy, jsou hranolky. Ale někdy na ně zkrátka dostaneme chuť. Jak své tělo ošálit? S pomocí zdravých zeleninových hranolek! Výtečné jsou celerové, mrkvové i řepové.
A abyste si nepřipravovali pouze samotné hranolky, připravte si rovnou celý pokrm. Skvěle jsou celerové hranolky s žampionovou omáčkou. Díky tomuto receptu, na kterém si rozhodně pochutnáte, dodáte svému tělu nejenom bílkoviny, ale i velkou dávku vitaminů. Navíc příprava vám zabere necelou půlhodinku. Ideální na večery, kdy máte chuť na něco výtečného, ale nechcete strávit v kuchyni moc dlouho.
Pad Thai bez výčitek
Italská ani americká kuchyně vám není blízká? V tom případě vsaďte na tu asijskou. Při přípravě oblíbeného pokrmu Pad Thai pouze vyměňte nudle za nízkosacharidové těstoviny a pochutnejte si bez výčitek. Kromě těstovin si k přípravě tohoto oblíbeného jídla připravte si:
- krevety,
- mungo klíčky,
- vejce,
- česnek,
- cuketu,
- jarní cibulku,
- čerstvý koriandr,
- bezlepkovou omáčku Tamari.
Zatímco se vám budou vařit těstoviny, v druhém hrnci si uvařte krevety, které po uvaření přidejte do pánve, ve níž se vám zatím osmahla cuketa společně s cibulkou a česnekem. Do pánve vložte i hotové těstoviny, zakápněte omáčkou Tamari a přidejte vejce. Dosolte a opepřete podle vaší chuti a podávejte s mungo klíčky a čerstvým koriandrem.
Ať už si doma připravíte pokrm z italské kuchyně, americké nebo té asijské, mějte na paměti, že všechny recepty lze připravit i bez sacharidů. Stačí pouze vědět, jak na to, a těstoviny a rýži nahradit jejich bezsacharidovou variantou. Velikou výhodou je, že nepoznáte rozdíl v chuti – a svému tělu místo sacharidů dodáte bílkoviny a další zdraví prospěšné, a pro správné fungování lidského těla nezbytné látky.